2019

На 6 декември 2019 г. се проведе конференция „20 години Център за развитие на човешките ресурси – „Еразъм+“ – „Changing lives, Opening minds“, с участието на г-жа Мария Габриел, Еврокомисар за иновации и научни изследвания, култура, образование и младеж, г-н Красимир Вълчев, министър на МОН, г-н Красен Кралев, министър на ММС, г-жа Янка Такева, председател на СБУ и около 350 представители на образованието в България.

СПГТ имаше честта да представи творческо ателие „Работилница за празнични идеи” на изложението „И аз умея“, в което демонстрира разнообразни знания и умения, като очарова гостите на събитието, предоставяйки им възможност да изявят своята фантазия и креативност в изработката на вкусни специалитети за празнични събития.

Работилница за празнични идеи

От 6 до 8 ноември в НДК, в рамките на голяма международна конференция (линк https://www.mlsp.government.bg/index.php?section=PRESS2&prid=1866 ), училището представи нови практики и методики за намаляване на насилието и тормоза между ученици.

заедно

Предложиха се промени на моделите, които да трансформират конфликтите и да доведат до изграждане на мирни отношения в класната стая. повече


На 29. 10. 2019 г. в СПГТ се проведе ден на отворените врати, в рамките на „Седмицата на професионалните умения в България“.

В учебният ресторант на училището бяха организирани две събития.

От 10 часа ученици от 10, 11 и 12 клас под ръководството на инж. Екатерина Петрова  демонстрираха завидни професионални умения и представиха авторски безалкохолни коктейли пред ученици от 8 и 11 клас.

От 15,00 часа гост на СПГТ бе шеф Дико Томчев – кулинарен консултант в  Uniliever Food Solution България, който проведе мастер клас на тема „Италианско ризото“ пред ученици от 8 клас. Представител на фирма Biopak  разказа за новостите при производството на еднократни еко опаковки, предназначени за поднасяне на храни.

Учениците дегустираха вкусното ризото, приготвено от шеф Дико Томчев, поднесено в опаковки от еко хартия и картон.


Днес 10-10-2019 г. възпитаници на СПГТ се срещнаха с представители на Полския институт в София – д-р Жанета Павлович и Халина Кръстева.

Учениците от 11 ж клас, професия „Екскурзовод“, специалност „Екскурзоводско обслужване“ участваха в уъркшоп посветен на Полските обекти в списъка на ЮНЕСКО. Презентация по темата изнесе д- р Жанета Павлович – преподавател в Софийския университет.

Гостите дариха книги за библиотеката на училището.


Две първи места спечелиха ученици от СПГТ на Националното състезание на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, което се проведе на 25 и 26. 09. 2019 г. в курортен комплекс „Свети Константин и Елена“.Ученикът от 12 г клас Георги Марков спечели първото място в категория „Най – добър млад готвач на БХРА за 2019 г.“ с  учител инж. Юлия Панджерова.
В категория „Най – добър млад сладкар на БХРА за 2019 г.“ на първи място се класира Величко Йорданов от 12 в клас с учител инж. Гавриела Стоянова.
В оспорваното състезание участваха възпитаници на 16 професионални гимназии в страната.

Наградените

СПГТ се подготвя за въвеждане на е-дневник – SHKOLO.BG.

Всеки учител/родител/ученик може да си направи акаунт в shkolo.bg – следвайте стъпките от Ръководството – https://www.shkolo.bg/registracia/ .


Випуск – 2019

Випуск 2019

*  * *

Нашият отбор по футбол е столичният първенец в третия етап от ученическите игри за юноши от 11/12 клас. Това ни класира за участие в републиканското първенство, което ще се проведе в гр. Разград от 8 до 12 май. Браво момчета! Поздрави и за техния треньор, Димитър Димитров!


УЧЕНИЦИ ОТ СПГТ СПЕЧЕЛИХА ПРИЗОВИ МЕСТА НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРОФЕСИИ В ГР. ПЛОВДИВ

Призови места

            На 18 и 19.04.2019 г. в гр. Пловдив се проведе Националното състезание по професии. В оспорвана конкуренция със състезатели от 30 училища учениците от СПГТ спечелиха призови места във всички категории, като показаха завидни знания и умения на високо професионално ниво. В категориите „Най–добър млад барман“ и „Най–добър млад сервитьор“ Кирил Петров и Александър Христов от 11 г клас  се класираха втори. В категориите „Най–добър млад хлебар–сладкар“ и „Най–добър млад готвач“ Димитър Димитров и Мартин Стоянов от 12 г клас заеха третите места.

Отличното представяне на учениците се дължи и на всеотдайния труд и професионализма на техните учители инж. Екатерина Петрова, инж. Петя Димитрова, инж. Гавриела Стоянова и Елена Петкова.

Българската асоциация на професионалните готвачи връчи на инж. Антоанета Джонева  – Директор на СПГТ Сертификат за персонална ангажираност, професионализъм и принос в развитието на Кулинарното изкуство сред учениците в България.


III МЯСТО НА ПЪРВОТО НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „НАЙ – ДОБЪР МЛАД ХОТЕЛИЕР“ СПЕЧЕЛИ УЧЕНИЧКА ОТ СПГТ

Лора–Мария Райнова, ученичка от 12 клас в СПГТ се класира трета на първото национално състезание в категория „Най – добър млад хотелиер“, което се проведе на 11. 04. 2019 г. в курорта Златни пясъци. В надпреварата участваха ученици от 22 професионални гимназии по туризъм от страната. Поздравления и за нейния учител инж. Анелия Виденова.


Ден на отворените врати в СПГТ на 13. 04. 2019 г.


https://www.spgt.org/wp-content/uploads/2019/03/Razlog-march-2019-263x300.jpg

ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА СПГТ НА
РЕГИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ В ГР. РАЗЛОГ

Три първи и едно второ място спечелиха възпитаниците на СПГТ на Регионалното състезание по професии, което се проведе на 22. 03. 2019 г. в гр. Разлог. Учениците Мартин Стоянов, Димитър Димитров, Александър Христов и Кирил Петров демонстрираха завидни професионални знания и умения в категориите „Най – добър млад готвач“, „Най – добър млад хлебар – сладкар“, „Най – добър млад сервитьор“ и „Най – добър млад барман“. Представянето им е отлична атестация за работата на техните учители: Елена Петкова, инж. Гавриела Стоянова, инж. Петя Димитрова и инж. Екатерина Петрова.УЧЕНИЦИ ОТ СОФИЙСКА ПРОФЕСИОНАЛНА ГИМНАЗИЯ  СПЕЧЕЛИХА ОТЛИЧИЕ НА МЕЖДУНАРОДНО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА ЗДРАВОСЛОВНА ХРАНА

Отборът на СПГТ спечели първо място в категорията за десерти на международното състезание за приготвяне на здравословна храна, което се проведе в град Казарго, Италия. В отличното представяне на България с професионални и езикови умения участваха дванадесетокласниците Богдан Петров, Кристиян Тодоров, Мартин Йорданов и Мартин Чистовски. Техен ръководител бе инж. Юлия Панджерова, преподавател в СПГТ. В състезанието участваха 32 отбора от 17 страни, сред които бяха Италия, Русия, Полша, Унгария, Естония, Португалия, Германия, Чехия, Словакия, Словения, Франция, Украйна, Литва, Латвия, Румъния, Молдова, България и др.От 19 до 26 януари 2019 в гр. Картахена, Испания, се проведе втората работна среща от проект 2018-1-PL01-KA229-050548_3 „Предприемачеството – ключ към успеха” по Програма „Еразъм +“ с инициатор полското училище ZSAE и партньори пет училища от ЕС. 

 повече